Времето в петък

Минималните температури утре, петък, ще са между 7° и 12°, а максималните - между 11° и 16°.

Времето в петък

И през следващото денонощие, в по-голямата част от страната, ще продължи да превалява. През деня от югозапад валежите ще започнат да спират, най-късно, едва привечер, в североизточните райони. Над Югозападна България утре облачността значително ще намалее. Вятърът в повечето места ще е източен, в Източна България от североизток, по поречието на Дунав и Черноморието - умерен, временно и силен. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 11° и 16°. Такава е прогнозата за времето на Националния иниститут по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, съобщава Агенция "Фокус".



Атмосферното налягане ще стане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е ветровито, с умерен, на моменти и силен североизточен вятър. Ще има превалявания, които след обяд по северното крайбрежие ще престанат. Максимални температури до 12°-14°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 3-4 бала.

В събота валежите ще спрат, а облачността ще продължи да се разкъсва, над много райони и да намалява. Ще духа слаб, в източните райони умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните между 10° и 15°. В неделя вятърът ще стихне. В планинските райони ще бъде предимно слънчево. В равнинната част на страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност, от която на отделни места ще има и ръмежи. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните ще останат почти без промяна. В началото на следващата седмица ще преобладава облачно и мъгливо време, почти без валежи. Ще духа слаб южен вятър и температурите ще се повишат слабо.