Времето в сряда

И през следващото денонощие в равнинната част на страната ще е облачно, на места с мъгла. В отделни райони е възможно да преръмява. Временно подобрение на видимостта ще има в следобедните часове.

Времето в сряда

Над планинските райони ще преобладава слънчево време. В Източна България ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минимални температури в повечето места между 5° и 10°, в котловините до 2°-3°, максимални между 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане ще се понижава.



Над Черноморието ще има значителна облачност. Сутринта на места ще е мъгливо. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е около 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 7°.

В четвъртък ще започнат валежи, отначало слаби, но ще се усилват и през нощта ще обхванат по-голямата част от страната. В петък ще продължи да вали. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат. В събота валежите ще отслабнат и ще спират, ще остане предимно облачно.