Времето в събота

През нощта ще има значителна облачност и на места в крайните югозападни райони ще превали слаб дъжд.

Времето в събота

Утре ще преобладава облачно време. Отначало в югозападните райони, а по-късно на много места в Западна и Централна България ще превалява слаб дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Агенция „Фокус”. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, максималните – между 14° и 19°. Атмосферното наляганe ще се понижава.



Над Черноморието ще има разкъсана, често значителна облачност. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 11°-15°. Над планините ще има значителна облачност, билата ще са в мъгла. Ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – сняг. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа силен вятър от юг, югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 6°.

В неделя ще се задържи предимно облачно и все още на места ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – слабо ще се понижат и ще бъдат между 12° и 17°. В началото на следващата седмица облачността временно ще се разкъса и на места ще намалее до предимно слънчево време. В равнините и низините видимостта отново ще се влоши.