Отбелязваме Деня на народните будители

С Божествена Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, Архиерейския наместник на Добричка духовна околия ст. иконом Иван Дойчев и свещеници от храмовете в Добрич, на 31 октомври от 8 часа, в храм „Св. Троица“ ще започнат тържествата по повод 1 ноември – Ден на народните будители и Ден на българските учени

Отбелязваме Деня на народните будители

От 9 до 14 часа ще бъдат поднасяни цветя на паметниците на: Хан Аспарух, Св. св. Кирил и Методий, Христо Ботев, Васил Левски, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Йордан Йовков, Дора Габе, Адриана Будевска, Ф. М. Достоевски, паметните плочи на Петко Р. Славейков, Райко Цончев, Атанас Попов, Дядо Павел Атанасов,  Йордан Парушев,  пано на Дядо Йосиф, Дядо Симеон и Иларион Макариополски.



От 10 часа в двора на Храм „Света Троица“ ще има  полагане на цветя на Паметна плоча на Първото взаимно училище в Добрич. 

От 11 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се състои тържествена церемония за връчване на Годишни награди „Добрич“ в областта на културата и науката по повод 1 ноември В празничната програма ще участват дамска хорова формация „Мистика“ с диригент Росица Дурмушлийска и хора на учителките с гл. диригент Райко Тонев и диригент Маргарита Русева-Ганева.