Област Добрич - готова за зимата

Всички институции и общини в региона са подготвени за предстоящата зима.

Област Добрич - готова за зимата

Това стана ясна на проведеното в Областна администрация - Добрич съвещание за зимната подготовка на областта, под председателството на областния управител Недко Марчев.



Директорът на МБАЛ - Добрич д-р Красимир Николов съобщи, че болницата вече разполага със собствен снегорин. С него ще се разчиства снега в района на болницата, за да бъде тя винаги достъпна за линейки и коли. В МБАЛ - Добрич винаги се поддържа резерв от хляб и кисело мляко за седмица, както и от всички лекарства за минимум месец, съобщи още д-р Красимир Николов. Създадена е организация за извозване на хемодиализноболните от областта до Добрич при тежки зимни условия, а при необходимост те ще имат възможност да остават в болницата.

50 екипи на Енерго-про ще бъдат в постоянна готовност в случаи на аварии по електропреносната мрежа през зимата.

ВиК - Добрич вече разполага с 22 високопроходими автомобила, което дава възможност за отстраняване на възникналните аварии и през зимата, увери директорът на водното дружество инж. Юлиян Иванов.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование - Добрич Дариела Вълканкина съобщи, че масово училищата в областта имат осигурени алтернативни варианти за отопление и са готови да реагират при газова криза. В градовете Генерал Тошево и Тервел има възможност за настаняване на пътуващите ученици в общежития при затваряне на пътищата.