Втора победа за Добруджа 07 на старта на Суперлигата

Трудна победа постигнаха волейболистите на Добруджа 07 в среща от втория кръг на Суперлигата при мъжете. Възпитаниците на Мирослав Живков надделяха с 3-2 гейма (25-11, 24-26, 23-25, 25-20, 15-10) над Арда (Кърджали), информират от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07.

Втора победа за Добруджа 07 на старта на Суперлигата



Двубоят в зала "Добротица" започна силно за домакините, които бързо спечелиха първата част с 25-11 точки. До успеха в следващите два гейма достигнаха гостите с 24-26 и 23-25, като с това те опровергаха феновете на добричлии за лесна победа. В четвъртата част волейболистите на Арда имаха точка предимство при второто техническо прекъсване, но в самия край на гейма добруджанци обърнаха резултата в своя полза и заслужено изпратиха срещата в тайбрек след 25-20 точки. В петия гейм възпитаниците на Иван Халачев поведоха с 3-0 точки, но укриляни от подкрепата на своите стотици зрители в залата, добричлии успяха да реализират четири поредни точки, станаха по-уверени в своята игра и заслужено затвориха мача при 15-10 точки. Най-резултатни за домакините бяха Венцислав Рагин с 19 точки и Костадин Стойков със 17.

Така след петгеймовата битка добруджанци записаха само две точки от мача, като дадоха една на съперника. Въпреки това те запазват позициите си, като заемат трето място във временното класиране на елитната група, с две победи и 5 точки.

В следващия кръг на 2 ноември Добруджа 07 гостува на Марек Юнион Ивкони.