Времето в неделя

Времето в неделя
Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за октомври и през деня ще продължи бавно да се повишава.

През нощта над по-голямата част от страната ще продължи да вали, в Северна България и високите полета сняг, в Горнотракийската низина и източните райони дъжд. Ще духа умерен, в Източна България до силен североизточен вятър. Минимални температури между минус 2 и 3°, по морския бряг до 9-10°.


Такава е прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщава Агенция "Фокус".


Утре, неделя, все още на много места в страната ще продължи да вали дъжд, в по-голямата част от Северна България и високите полета сняг. Най-значителни ще са снеговалежите в Централния Предбалкан. През деня валежите в Западна България ще спрат, а през нощта срещу понеделник и в Северна България. Ще продължи да духа североизточен, в Източна България силен северен вятър. Максимални температури между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и Черноморието до 8-10°.


Над Черноморието ще бъде облачно с валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максимални температури 8-12°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+