Времето в следващите дни

Утре, сряда, времето ще се задържи предимно слънчево, над цялата страна все още и топло с максимални температури между 20° и 25°. Ще се усили вятърът от юг, в Източна България до силен, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

По-късно през деня от северозапад ще започне увеличение на облачността, а вятърът в северозападните райони ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. През нощта срещу четвъртък ще започне промяна на времето. Облачността ще се увеличи над цялата страна, а в Западна България и Родопската област ще завали.



Над Черноморието в сряда ще бъде предимно слънчево, но много ветровито. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максимални температури утре между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през деня ще се усилва.

В четвъртък валежите ще обхванат цялата страна. Значителни количества се очакват на места в Западна и Централна България. С умерен, временно силен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще бъдат от 4-5° в Северозападна България до 16-18° в източните райони, където вятърът ще е все още от юг-югоизток. С понижението на температурите в Предбалкана и високите котловинни полета e възможно дъждът да се примесва със сняг. В петък понижението на температурите ще продължи. Ще се задържи облачно, след временно спиране отново ще завали, но валежите ще са по-слаби. В събота от север-североизток ще проникне нова порция студен въздух. В по-голямата част от Северна България и високите полета дъждът ще премине в сняг. Ще бъде ветровито, особено в източните райони и Дунавската равнина, съобщава Агенция "Фокус".