Времето през следващите дни

През нощта над Източна България ще се изясни. По-значителна облачност ще има над централните райони от страната.

Времето през следващите дни

Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб, в източните райони до умерен и с него ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, в София около 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Агенция "Фокус".Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще продължи да се повишава.



Утре ще преобладава слънчево време. До обяд над Централна България облачността ще е значителна – предимно ниска и на места там видимостта ще е намалена от мъгла. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 20° , в София около 16°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 14° - 16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони до 4. Температурата на морската вода е 17-18°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Преди обяд над масивите от Централна България ще има по-значителна облачност и на места там в по-ниските части видимостта ще е намалена. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 6°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в низините – мъгливо. Сутринта ще бъде студено с минимални температури между 2° и 7°. През деня ще появи югозападен вятър, дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°.

Във вторник ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще бъде топло с максимални температури между 21° и 26°.

В сряда от запад-югозапад облачността ще се увеличава и уплътнява и до края на деня на отделни места в западните и южните райони ще превали дъжд. Ще продължи да духа юг-югозападен вятър и ще се задържи все още топло.