Костадин Костадинов: Ще съдя Марешки!

„Извадих си медицинско, ще съдя Марешки! Такива деяния не могат да останат ненаказани!“. Това заяви общинският съветник Костадин Костадинов, който отнесе юмручен удар от Веселин Марешки.

Костадин Костадинов: Ще съдя Марешки!

Относно екшъна пред заведението на „Студентска“ 6 във Варна и предхождащия го скандал, Костадинов обясни: "Потърсиха ме хора - наематели на един обект, които ми казаха, че им е спрян токът и имат проблеми с лицето Веселин Марешки. На мен ми стана интересно - как така един човек може да спира тока на други хора?".



Костадинов дал съвети на хората как да действат по законов път, но впоследствие те му обснили, че Веселин Марешки е отново на мястото и възпрепятства полицаите. „Стана ми още по-странно как един граждани ще възпрепятства полицаите“, разяснява Костадинов. И добавя, че впоследствие отишъл пред заведението да види каква е ситуацията и тогава се случил екшънът. „Марешки започна да ме снима. Не сме водили диалог. Когато видях, че ме снима, извадих си аз моя телефон – като ще се снимаме – да се снимаме. Даже не бях фокусирал, не бях забелязал кога се е приближил, и ми нанесе един удар в лицето в присъствието на двама полицаи, които бяха на метър и половина от нас“, разказва общинският съветник.

„В България има много хора, които си мислят, че като имат много пари, могат да си позволят всичко. И когато същите тези хора си позволяват със своите връзки, позиции, обществено положение да мачкат, да рекетират обикновения човек, в ситуация, в която предполагам, че той е видял, че и аз съм там и заставам на едната страна, която според мен е правата – предполагам, че това го изнервило“, обяснява си мотивът за атаката Костадинов.

По думите му, скандалът е ескалирал в продължение на два дни, в които компетентните институции не са си свършили работата. „Ако това се беше случило, нямаше да ги има и тези събития“, категоричен е Костадинов.

От Варненска районна прокуратура разпратиха до медиите официално съобщение по случая: „Уведомяваме Ви, че във връзка с инцидента, възникнал на 15.10.2014 г., около 19.00 ч., пред пицария „Ред хот”, в гр. Варна, при който Веселин Марешки е нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на общинския съветник Костадин Костадинов, под ръководството на Районна прокуратура – Варна е образувано бързо досъдебно производство за извършено престъпление по чл.131, ал.1, т.12, във вр. с чл.130, ал.2 от НК – причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За това престъпление в НК е предвидено наказание „лишаване от свобода” за срок до 1 година или „пробация”. Веселин Марешки е задържан за срок от 24 часа по реда на ЗМВР“, се казва в него.

Междувременно БЛИЦ научи, че Костадин Костадинов се намира в болница, тъй като снощи, след като бил разпитан в районното и се прибрал в дома си, му прилошало и повръщал. Потърсил медицинска помощ и след преглед станало ясно, че има комоцио.