До празника на града приключват ремонтите в центъра и вътрешни квартални пространства в Генерал Тошево

В напреднал етап са голяма част от строителните обекти, финансирани със средства от Публична инвестиционна програма.

До празника на града приключват ремонтите в центъра и вътрешни квартални пространства в Генерал Тошево

Две от трите обособени позиции по благоустрояване на вътрешни квартални пространства в Генерал Тошево са завършени. Това са кварталните пространства в квартал 55 (т.нар блок на ИПС) и квартали 73 – 76. След извършени изкопни работи, по тях се положи трошено-каменна настилка, нови бордюри и впоследствие бяха асфалтирани. В момента фирмата-изпълнител работи по последния обект в квартал 89, където също ще бъдат изградени тротоарни алеи и положена 960 кв.м. асфалтова настилка.



Средствата за мащабните дейности, които целят създаване на благоприятна жизнена среда за териториалната общност, надхвърлят 250 хил. лв. и са осигурени от Публичната инвестиционна програма на предходното правителство.

С реализиране на този етап от строителните работи по урбанизираната инфраструктура, голяма част от жителите на Генерал Тошево ще имат възможност да посрещнат празника на града в обновена и модернизирана градска среда, с подчертан европейски облик. До 8 ноември се очаква да завършат ремонтите на площада и в централна градска част.

Междувременно по същата програма започна плануваното асфалтиране  на част от уличната мрежа в Генерал Тошево. Рехабилитация ще претърпят улиците „Добри Чинтулов” и „Патриарх Евтимий”, а частични пътно-строителни дейности са предвидени за улиците „Никола Вапцаров”, „Велико Маринов”, „Христо Ботев” и улицата пред мебелния магазин зад Бюро по труда – Генерал Тошево. Стойността на мероприятията по асфалтиране и полагане на бордюри в града е  831 хил. лв. За ремонт по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” са предвидени още ул. „Христо Смирненски”, ул. „Иван Куманов”, ул. „Сергей Румянцев”, ул. „Ст.л-т Йордан Тенчев” и ул. „Иван Вазов”.