Пилоти, карали на рали "Дакар", ще участват в "Добруджа 4х4"

Най-добрите офроуд пилоти на България идват в Добрич за рали "Добруджа 4х4". Състезанието ще се проведе в края на следващата седмица, от 17 до 19 октомври.

Пилоти, карали на рали "Дакар",  ще участват в "Добруджа 4х4"

За трета поредна година Автомобилен спортен клуб "Добрич" е организатор на кръг от националния шампионат на България по офроуд, част от календара на Българска федерация по автомобилен спорт. Третото издание на рали "Добруджа 4х4" ще премине под мотото "Още по-бързо, още по-добро" и ще се проведе в продължение на 3 дни - от 17 до 19 октомври. 



Организаторите от АСК "Добрич" са подготвили атрактивен за пилоти и зрители разнообразен терен. Най-високата точка по трасето ще бъде на 420 метра надморска височина. Мощните коли ще преминават по слабо и средно използваеми горски и полски пътища в землищата на общините Балчик, Генерал Тошево, Крушари, Добричка и Добрич. Трасето е с динамично редуващи се спускания и изкачвания, преминаване през реки и движение по тях. Общата му дължина е 600 км. - по около 150 км. в първия и третия ден и 300 км. в събота. Състезанието включва категориите Т-1 , Т-2 , Т-3, Рали рейд Отворен, Рали рейд Мото, Рали рейд АТВ.

Записването продължава до понеделник, но вече е ясно, че всички най-добри офроуд пилоти от цялата страна ще участват. Сред тях са и Орлин Алексиев и Петър Ценков, които имат солиден опит на рали "Дакар" в последните години.

Откриването и официалният старт на рали "Добруджа 4х4" ще бъдат на 17 октомври, петък, в центъра на Добрич - на паркинга на площад Свобода.

Състезанието е третият и последен кръг от националния шампионат на България по офроуд, което означава, че тук ще бъде излъчен и шампионът на страната за 2014 година.