Времето в петък

Утре преди обяд отново на много места в низините и котловините ще бъде с мъгла или ниска облачност, но облачността ще започне да намалява, видимостта да се подобрява и след обяд вече, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево. Облачно и мъгливо ще остане през целия ден над западните райони от Дунавската равнина. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщава Агенция "Фокус".

Времето в петък

Временно ще се появи слаб източен вятър. Максимални температури между 19°и 24°, в крайните югозападни райони до 26°.



Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с повече облаци преди обяд и по южното крайбрежие. Ще духа слаб североизточен, след обяд източен вятър. Максимални температури 19-20°, температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутрин ще е хладно, на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. През деня температурите ще достигат в повечето места 20°-25°. В неделя и понеделник ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, но вероятността за валежи е малка, съобщава Агенция "Фокус".