Времето във вторник

През следващото денонощие ще преобладава облачно време с превалявания, главно в Западна и Северна България.

Времето във вторник

По-значителни валежи се очакват тази нощ в северозападните райони на страната. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Сутрешните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг - до 16°. Преобладаващите максимални температури ще са между 15° и 20°. В София минималната температура ще е около 9°, максимална - около 15°. Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус”.



Над Черноморието облачността ще е значителна. Превалявания се очакват главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17°-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - предимно сняг. Ще духа умерен и често силен югозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, а на 2000 метра около 6°.

В сряда през по-голямата част от деня над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, но само на отделни места все още са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. В четвъртък облачността ще намалее до предимно слънчево време. Максималните температури ще са между 15° и 20°. В петък ще бъде слънчево и почти тихо. Сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури слабо ще се понижат, максималните ще останат без съществена промяна.