Времето в неделя

Утре, неделя, над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България. Ще духа слаб северозападен, в Източна България предимно умерен северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 16° и 21°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщава Агенция "Фокус".

Времето в неделя

Над Черноморието облачността ще се разкъса. Ще се задържи ветровито с предимно умерен северен вятър, който едва вечерта ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 17°-18°. Температурата на морската вода е 15°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.




През първата половина от следващата седмица ще бъде слънчево, в много райони и почти тихо. Температурите ще се повишат още и максималните във вторник и сряда ще са между 20° и 25°. Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, съобщава Агенция "Фокус".