Задържаха трима младежи, обирали жени и възрастни хора по улиците на Добрич

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП Добрич са задържани извършителите на серия грабежи.

Задържаха трима младежи, обирали жени и възрастни хора по улиците на Добрич

След проведени оперативно издирвателни мероприятия са задържани под стража С.К. (18 г.), С.Й. (17 г.) и криминално проявеният и осъждан М.А. (25 г.). И тримата са от град Добрич. Те са отговорни за серия от грабежи през миналата седмица.



На 10 септември, около 20.40 часа в ЖК Балик в град Добрич 53-годишна жена е ударена в лицето и е открадната дамската й чанта, в която е имало мобилен телефон, 230 лева и лични документи.

На следващия ден около 20.00 часа в квартал Дружба те нападнали 68-годишен мъж от град Добрич. Със сила отнели от владението му найлонов плик с лични документи и 1 500 лева. Около 21.05 часа в района на църквата "Св. Димитър" на Балик задържаните са отнели от 48-годишна жена от град Добрич дамска чанта с лични вещи. Малко по-късно, около 21.35 часа, по ул. Емона те издърпват от 69-годишна жена чантата й с лични документи, мобилен апарат и пари.

Работата по установяването и документирането на престъпната дейност на тримата продължава по описа на Първо РУП Добрич.