Ателие по улично изкуство, театър и късометражно кино в шестия ден на "Виа Понтика"

Актьорски техники и школи на уличното изкуство, част от които крият своите основи в италианската комедия дел aрте от 16 в., ще представят на 14 септември, неделя, от 14 часа в Ботаническата градина в Двореца студенти от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Театър на движението, пантомима".

Ателие по улично изкуство, театър и късометражно кино в шестия ден на "Виа Понтика"

В Ателието по улично изкуство Ясен Попов, Деница Дончева, Симона Тодорова, Яцек  Янков, Ива Лапатова, Анна-Мария Николаева, Моника Каранедева, Янита Кирова с ръководител доц. Александра Хонг ще провокират посетителите в  Двореца със сценичния език на тялото.



Четири часа по-късно – в 18 часа, в читалище "Паисий Хилендарски" в Балчик ще започне театралният спектакъл от Харолд Пинтър "Колекцията". Постановката е дело на Николай Младенов. Сценографията е на Георги Батилов, а музиката - на Боян Христов. Режисьорът Николай Младенов е ангажирал студентите от магистърска програма "Театър" в Нов български университет Атанас Атанасов, Златина Никифорова, Симеон Гълъбов и Димитър Енчев - гост.

Отново в неделя, от 19 до 22.30 часа в хотел "Фламинго Гранд" в КК Албена ще се прожектират най-добрите филми от седмото състезание за наградата на Световна  асоциация на кино и телевизионните училища CILECT PRIZE 2014. В конкурса тази година участват 217 филма - 95 игрални, 77 документални и 45 анимационни, от общо 114 училища от 50 държави в целия свят.