Времето в следващите дни

Утре, неделя, все още ще се задържа топло. Над източната половина от страната ще има разкъсана облачност. Над Западна България около обяд вече ще е значителна, ще започнат превалявания. До края на деня ще превали и на места и в централна. На места и ще прегърми. Вятърът ще бъде слаб, в източните райони до умерен, предимно от изток. Със започващите превалявания в Западна България дневните температури ще са по-ниски, до към 21°-22°, но в останалата по-голяма част от страната ще са 25°-29°, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

По Черноморието утре ще има временни увеличения на облачността. Ще се появи умерен източен вятър. Максималните температури ще са 24°-26°, приблизително колкото е и температурата на морската вода, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.



През нощта срещу понеделник валежите в Западна България ще продължат, а в понеделник ще обхванат и централната част от страната. Интензивни и значителни по количество ще са през нощта в северозападните райони, а през деня в цяла Западна България. В Източна облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но превалявания ще има на отделни места и ще са по-слаби. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е слаб, в източните райони умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 19° и 24°. Във вторник в цялата страна ще има валежи, на по-малко места и по-слаби в североизточните райони. Температурите ще се понижат още малко. В сряда от запад валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва. В Източна България ще се задържи предимно облачно, с превалявания, най-вече в югоизточните райони. Ще духа и до умерен вятър от север-североизток, съобщава Агенция "Фокус".