Времето в петък

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Утре ще преобладава слънчево време.

Времето в петък

Над западните райони от страната облачността ще е разкъсана, в следобедните часове ще се увеличи, но само на отделни места, главно в планините, краткотрайно ще превали. В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла. Все още топло, с максимални температури между 24° и 29°. В София около 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.




Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временно увеличение на облачността ще има след обяд над северното крайбрежие. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 24°-25°, температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България и западните Родопи, където на отделни места, след обяд и привечер, краткотрайно ще превали. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра –около 11°.

В събота сутринта на места в низините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от изток. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна след обяд над западните райони и там на отделни места ще превали. Ще е все още топло с максимални температури между 24° и 29°. В неделя над Западна България облачността ще е предимно значителна, с валежи. Над Източна ще има временни увеличения на облачността, но вероятността да превали е малка. В понеделник ще бъде предимно облачно, с валежи, на повече места в Западна и Южна България. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса.