За 3300 може да се сдобиете с тролей, продават и имотите на "Тролейбусен транспорт"

Казусът "Тролейбусен транспорт" отново влиза в дневния ред на общинската сесия. Следващото заседание на местния парламент е на 16 септември, вторник.

За 3300 може да се сдобиете с тролей, продават и имотите на "Тролейбусен транспорт"

На него ще се разгледа предложение на заместник кметът Надежда Петкова за разпореждане с активи на "Тролейбусен транспорт" ЕООД, от които не се очаква икономическа изгода.



Общинският съвет ще гласува дали да даде съгласие да се извърши продажба чрез търг с тайно наддаване на поземлени имоти, собственост на дружеството, както и на 23 тролейбуси. Всеки от тях е оценен на по 3291 лева - като вторични суровини, затова началната тръжна цена за тях е общо 75 700 лева.

Със средствата от продажба на два от имотите ще се погасят задълженията на "Тролейбусен транспорт" към НАП - поземлен имот с площ 10 000 кв.м. с начална цена от 293 120 лева и друг с площ от 5 296 кв.м. за 155 240 лева.

Припомняме, че тролеите в Добрич не се движат от 1 юли, а на извънредна сесия на общинския съвет през август бе прието предложението за продажбата на тролейбусната кабелна мрежа на търг.