Времето в четвъртък

През нощта облачността ще намалее до предимно ясно време. Утре ще бъде предимно слънчево.

Времето в четвъртък

Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. След обяд по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Западна България и на отделни места, главно в планинските райони, слабо ще превали. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са между 25° и 30°. В София - около 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността по южното крайбрежие, но без валежи. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°, температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

В петък и събота ще има разкъсана облачност, предимно значителна след обяд и над западните райони, където на отделни места ще има и превалявания. Вятърът ще е от изток, предимно слаб. В Източна България температурите слабо ще се понижат, но ще се задържи все още топло и максималните в страната ще са между 24° и 29°. Сутрин на места в низините видимостта ще е намалена. В неделя облачността ще се увеличи и на повече места в Западна България ще превали. Без валежи ще остане в източните райони. Температурите ще са с градус-два по-ниски.