Трети медал за плувците на Добруджа на републиканското (+снимки)

Още едно сребърно отличие спечели Антония Михова, Иван Иванов и Станислав Станев също записаха добро класиране и останаха на крачка от призовите места.

Трети медал за плувците на Добруджа на републиканското (+снимки)

СКПС Добруджа възроди спомена за силната плувна школа на града ни. Ветераните на клуба се представиха много добре на републиканското първенство, провело се вчера и днес във Велинград и след четвърт век прекъсване Добрич отново има медалисти на ниво държавен шампионат на България.



Във втория ден на първенството, в което участваха общо 256 плувци от 14 клуба, се състояха надпреварите на 50 метра гръб и бътерфлай.

Антония Михова от СКПС Добруджа отново се качи на почетната стълбица. Днес тя спечели втория си сребърен медал от републиканското първенство по плуване за ветерани. След като в събота тя се класира втора на 50 метра бруст, тази сутрин повтори успеха си и в дисциплината гръб.

Още двама плувци от Добрич се наредиха сред най-добрите в България. Иван Иванов, който е старши треньор в СКПС Добруджа, е четвърти на бътерфлай и пети на гръб. Веднага след него, шести, на 50 метра гръб се класира Станислав Станев.

Така СКПС Добруджа завоюва общо 3 медала от републиканското първенство по плуване за ветерани - два сребърни на Антония Михова и бронзов на Ивелин Иванов.




На държавното първенство по плуване за ветерани СКПС Добруджа участва със седем състезатели - Станислав Станев, Антон Гюров, Ивайло Събев, Ивелин Иванов, Антония Михова и треньорите в клуба Иван Иванов и Детелина Николова.