Пиян шофьор на камион отнесе уличен стълб и пътен знак

Трима души са задържани за 24 часа за управление на МПС след употреба на алкохол. Контролните органи са съставили 17 акта и 39 фиша за констатираните от тях нарушения през изтеклото денонощие в областта.

Пиян шофьор на камион отнесе уличен стълб и пътен знак

В 21:03 часа в град Добрич, по ул. „Гоце Делчев”, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от Г.Г. (64 г.) от областния град. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,07 промила в издишания от водача въздух.



Около 00:06 часа по бул. „Добруджа” е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със силистренска регистрация, управляван от Н.Д. (47 г.) от село Плачи дол, община Добричка. При тест за алкохол дрегерът отчита 1,85 промила.

Около 15:15 часа е получено съобщение за възникнал пътен инцидент по ул. „Добротица” в град Каварна. Установено е, че товарен автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация, управляван от И.И. (52 г.) от град Добрич при маневра завой на дясно губи контрол над камиона и се блъска последователно в пътен знак и уличен стълб. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,22 промила в издишания от водача въздух.

По трите случая се работи в условията на бързи полицейски производства.