Времето в петък

И през следващото денонощие времето ще остане без съществена промяна. Облачността ще бъде по-често значителна и все още в по-голямата част от страната ще има превалявания и гръмотевици, но и периоди на временни прекъсвания.

Времето в петък

По-чувствителни разкъсвания на облачността и по-незначителни ще са преваляванията в Североизточна България. Там и по Черноморието ще духа умерен до силен вятър от североизток-изток. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 22° и 27°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".



По Черноморието утре, петък, ще се задържи предимно облачно и ветровито - с умерен до силен североизточен вятър и краткотрайни превалявания главно по южното крайбрежие. Максимални температури около 25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 3-4, а към Шабла и Ахтопол и до 5 бала.

През почивните дни ще духа слаб източен, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Над Западна и Южна България облачността ще бъде по-често значителна и ще има превалявания, но вече ще са по-слаби и всеки следващ ден - на по-малко места. Над северните и източните райони ще има и значителни разкъсвания и намаления на облачността. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°. В началото на следващата седмица вятърът още ще отслабне. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има и над западните и южните части от страната, но главно в планинските райони ще има и превалявания.