Добруджа взе драматична победа

Футболистите на Добруджа подариха на своя старши треньор Светослав Тодоров, който днес навършва 36 години, победа над Бургас.

Добруджа взе драматична победа

В мач от 5 кръг на Б група Добруджа нанесе първа загуба за сезона на ФК Бургас. Пред над 600 зрители на стадион "Дружба" в Добрич домакините се наложиха с 1:0.



Добруджа тотално доминираше до почивката и логичното се случи в 37 мин. Тогава Атанас Илиев засече с глава центриране от фаул на Симеон Симеонов и отбеляза единствения гол в мача. Това бе шестото попадение за централния нападател на Добруджа от началото на сезона, от общо девет за отбора.

През втората част гостите от Бургас заиграха по-открито и потърсиха изравняване. Отбраната на Добруджа обаче се справи с атаките на съперника, като много силен мач направи защитникът Емил Колев, който бе с основен принос опасностите пред вратата на добричлии да липсват.

Драмата настъпи в последната минута на срещата. Главният съдия Радан Мирянов от Варна, който вече беше подминал ситуацията и нямаше никакво намерение да прекъсва играта, бе обграден от половината отбор на ФК Бургас и издърпан за фланелката до точката за дузпа. Вместо да изгони играч на гостите, той отсъди дузпа за тях и показа втори жълт картон на Николай Христозов от Добруджа за несъществуща игра с ръка в наказателното поле. Справедливостта обаче възтържествува - в добавено време Анатоли Тодоров стреля в страничната греда и топката излезе в аут.

Така Добруджа събра 10 точки от първите 5 кръга в Б група и се изкачи на трето място в класирането.

През следващата седмица кръг няма да има, заради евроквалификациите. Добружда няма да играе контрола в паузата, а ще бъде дадена почивка на футболистите. При подновяването на шампионата Добруджа ще гостува на Ботев (Гълъбово).