Lidl с инвеститорски интерес в Добрич

Още една голяма верига ще стъпи на пазара в Добрич. Общинският съвет на града даде съгласие за продажба чрез публично оповестен конкурс на поземлен имот по бул. Русия за изграждане на хипермаркет при начална конкурсна цена 846 100 лева. Инвестиционно намерение към терена е постъпило от фирма, свързана с обектите в България на веригата Lidl.

Lidl с инвеститорски интерес в Добрич

За реализиране на своите инвестиционни намерения „Айлин трейдинг” ЕООД желаят да закупят чрез конкурс общинския имот зад дерето в ЖК Русия с площ 7 034 кв.м. След закупуване на имота инвеститорът предвижда в кратък срок да изгради хипермаркет със застроена площ около 2000 кв.м. и 100 прилежащи паркоместа. Стойността на имота, определена от лицензиран оценител е 846 100 лева.


 

Победителят в конкурса ще бъде определен на база три фактора, реши Общинският съвет на Добрич на свое заседание днес. С най-голяма тежест - 70%, ще бъде предложената цена за общинския имот, а другите два критерия при оценката ще бъдат размерът на инвестицията за изграждане на хипермаркет и броят работни места, които ще бъдат разкрити. Lidl е една от най-големите и известни вериги магазини за хранителни стоки в цяла Европа.