Хванаха трима пияни шофьори в Добрич за една нощ

Единият от тях дори нямал книжка. Освен тримата в Добрич, още един пиян шофьор е хванат през почивните дни в Кранево.

Хванаха трима пияни шофьори в Добрич за една нощ

На 16 август, около 04.05 часа, по бул. Добруджа в град Добрич автопатрул спира за проверка лек автомобил "Алфа Ромео" с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,33 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Р. (23 г.) от град Добрич.



На същата дата, около 01.55 часа, по бул. Русия е спрян за проверка лек автомобил "Форд" с добричка регистрация. Отчетени са 1,40 промила алкохол в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан неправоспособният водач К.А. - на 29 години, от град Добрич. По случая е образувано незабавно производство по описа на Първо РУП Добрич.

Същата нощ, около 04.20 часа по ул. Простор в град Добрич автопарул спира лек автомобил "Фолксваген" с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол е отчетено наличието на 1,61 промила в издишания въздух от шофьора - Н.В. (26 г.) от град Добрич, който е задържан за денонощие.

Отново на 16 август, в 00.47 часа, по ул. България в село Кранево е спрян за проверка лек автомобил БМВ. Отчетено е наличието на 1,37 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Албена е задържан Ф.С. - на 39 години, от село Орляк, община Тервел.