Трима пияни шофьори в ареста – двама от тях без книжки

По трите случая са образувани бързи полицейски производства

Трима пияни шофьори в ареста – двама от тях без книжки

На 31 юли, около 01:30 часа, в близост до магазин „Техномаркет” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен Берлинго” с македонска регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,23 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в първо РУП е задържан Е.М. (36 г.) от град Добрич.



Около 20 минути след това, в село Кранево е спрян за проверка лек автомобил „Мицубиши” с русенска регистрация. Установено е, че водачът на автомобила Д.П. (23 г.), от град Русе, е неправоспособен. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита 2,39 промила в издишания от него въздух. Лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Албена.

Същата нощ, около 00:45 часа, в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с немска регистрация. Установено е, че водачът на автомобила Е.М. (36 г.), от град Балчик, е неправоспособен. Алкодрегерът отчита 1,99 промила в издишания от него въздух. Лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Каварна.