Фотосесия, онлайн изложба и уебинар в Седмицата на кърменето в Добрич

Световна седмица на кърменето се организира от утре до 7-ми август от Ла Лече Лига, която ще премине под мотото: “Кърменето - печеливша цел за цял живот“

Фотосесия, онлайн изложба и уебинар в Седмицата на кърменето в Добрич

Тя ще стартира утре с посещение и запознаване  с практиките на родилно и неонатологично отделения в добричката многопрофилна болница от 13 до 14 часа. В понеделник пред музея в градски парк „Свети Георги“ ще се състои фотосесия „Кърмачески моменти“, със съдействието на „Приказка за снимката“, от 10 до 11 часа.




На следващия ден, от 10.30 в Младежкия дом, започва неформална среща с подкрепата на Ла Лече Лига България с основната тема, на която е посветена седмицата. На 6-ти август в общностния център по проект „Социално включване“, на ул. „Теменуга“ № 5, ще бъде изнесена лекция – беседа на тема: „Кърмене – да помогнем на бебето и майката да бъдат здрави и щастливи заедно“.

В рамките на седмицата са предвидени и две онлайн мероприятия: в понеделник ще бъде открита първата у нас онлайн изложба на кърмачески снимки, а в четвъртък от 19 часа ще се състои уебинар на тема: „Кърменето: печеливша цел за цял живот или как кърменето помага за постигане на целите на хилядолетието за развитие“.