Добруджа срещу израелци в евротурнирите

Рамат Хашрон е първият съперник на хандбален клуб Добруджа в турнира Челъндж къп. Това определи изтегленият днес жребий в централата на ЕХФ във Виена. Единственият мъжки отбор, който ще представя България в Европа и изреалците ще премерят сили на 1/16-финал.

Добруджа срещу израелци в евротурнирите

По програма първият мач ще бъде на 22 или 23 ноември в Добрич, а реваншът седмица след това в Израел, но съществува практика често в първите кръгове на турнира единият отбор да домакинства и на двете срещи при договорка със съперника си.



Рамат Хашрон ще дебютира на международната сцена срещу Добруджа, докато за жълто-зелените това ще бъде десето поредно участие в евротурнирите. Именно в Челъндж къп отборът от Добрич записа най-успешната си кампания в Европа - през сезон 2008/2009 година пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия) и жълто-зелените достигнаха до 1/8-финал.

През настоящата кампания участниците в Челъндж къп са 31.

Тепърва ще проучваме съперника, но със сигурност можеше и да имаме по-добър жребий, коментира старши треньорът на ХК Добруджа Георги Андреев. На този етап той не познава качествата на Рамат Хашрон, но отбеляза, че местното хандбално първенство е на добро ниво и националните формации на Израел се представят все по-успешно в последните години.