Времето във вторник

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Още през нощта над западните райони на страната облачността ще се увеличи.

Времето във вторник

Преди обяд на места там вече ще има превалявания. След пладне и до полунощ валежите ще се усилят, на много места в западната половина от страната ще са интензивни, придружени от гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад, но ще се усилва и променя посоката си по време на гръмотевичните бури.



В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, а вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е до умерен. През нощта срещу сряда и там ще се развие купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има валежи и гръмотевици. Максималните температури в Западна България ще са между 25° и 30°, а в Източна ще са 30-34°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде слънчево и топло. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще е до умерен. Максималните температури ще са между са 29° – 31°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 24° - 26°. Над масивите в западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра.

В планините в Източна България ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200м ще е около 20°, на 2000м – около 13°.

В сряда в цялата страна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. Максималните температури ще бъдат от 25° до 30° в западната половина от страната, до 32-34° на места в източната.

В четвъртък облачността ще бъде значителна и на много места ще има краткотрайни валежи. И в Източна България температурите ще се понижат.

В петък ще духа до умерен североизточен вятър. Ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, по-значителна ще бъде тя над планинските райони на Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми.