Руски тенис надежди се подготвят в Албена

Шампионът на Русия по тенис в края на 90-те години Дмитрий Морольов, който е бил в Сборная с настоящите топ тенисисти Михаил Южни и Дмитрий Турсунов, провежда тренировки на кортовете в Албена. В курортния комплекс той е с колегата си Александър Савин от детската спортна школа по тенис «Олимпийци» в Москва.

Руски тенис надежди се подготвят в Албена

„Нашата цел е по време на двете седмици престой в България да повишим нивото на състезателите си. С нас са 6 деца на много добро ниво, като едно от тях е сред петима най-добри тенисисти на страната ни. Преди обяд тренираме два часа за техника, а следобед организираме мачове между тях. Състезателите са на възраст 10-11 години. Сериозно внимание отделяме на общо физическата подготовка, за която отговаря моя колега Савин.



За първи път сме в Албена и сме приятно впечатлени. Всичко е отлично за провеждане на лагер. Кортовете са на много високо ниво и това е основният мотив още от сега да решим да тренираме в Албена и през май следващата година. Другото предимство е, че хотелът ни е до самия тенис център, така не губим време. През свободните часове си почиваме на прекрасния плаж, а в следващите дни ще направим и екскурзии до близките забележителности”, заяви Дмитрий Морольов.

През следващата седмица неговите състезатели ще направят спаринг срещи с водещи тенисисти от Варна и Добрич.