Още един на проби в Добруджа, отбеляза при победа в контрола

Добруджа победи Суворово с 2:0, Александър Конов се завърна в Литекс

Още един на проби в Добруджа, отбеляза при победа в контрола

В контрола на стадион "Дружба" в Добрич Добруджа победи Суворово. След първото полувреме резултатът бе 0:0. Домакините бяха по-актвиният отбор, но до почивката бившите защитници на Добруджа Филип Флоров, Здравко Петров и Николай Илиев се справиха с многобройните им атаки. Малко след подновяването на играта Ивайло Лазаров откри резултата с далечен удар, който рикошира в крак на бранител и това изненада вратарят на Суворово. В 16 мин. на второто полувреме Петко Цанков завърши образцова добруджанска атака и покачи на 2:0. Именно при този резултат завърши и контролата, която бе трета за Добруджа през лятната подготовка. Авторът на втория гол Петко Цанков е на проби в Добруджа. Той е халф, на 19 години, идва от Черно море. Още през миналия сезон е викан и при мъжете на Черно море, като има 1 мач в А група, а също така е играл и за купата.




Припомняме, че в Добруджа има още двама футболисти на проби - Симеон Неделчев и Станислав Николов. Те са добричлии, юноши на Черно море, халфове. Сигурни нови попълнения пък са Ивайло Лазаров, който се завръща в родния си клуб от Дунав (Русе) и Мустафа Мустафа, който идва от Калиакра.

Вратарят Александър Конов, който бе преотстъпен в Добруджа от Литекс, ще играе за оранжевите. Той вече се завърна в Ловеч. Срещу Суворово като титуляр в рамката на вратата излезе Николай Радомиров, който на два пъти демонстрира високата си класа при опасни удари на съперника. В средата на втората част той бе заменен от Павел Петков. 20-годишният бивш вратар на Ботев (Пловдив) и Раковски през пролетта тренираше с Добруджа, но пазеше за Суворово във В група. На тях двамата ще се разчита през новия сезон, като няма да се търси друг страж на мястото на Конов.