Времето във вторник

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. След обяд и през нощта срещу сряда на много места ще има валежи, по-значителни в Северна България, интензивни в Предбалкана. Ще има и гръмотевични бури. Вятърът ще е от север-североизток, слаб до умерен. Повече слънце ще има над източните райони. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето във вторник

Над Черноморието ще преобладава слънчево време и все още ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26° – 28°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 24° - 26°.



В сряда и четвъртък на много места ще има валежи, след обяд с гръмотевични бури. По-интензивни ще са в Северна България. Температурите ще са почти без промяна - максималните предимно между 24° и 29°. В петък ще има повече слънчеви часове, валежите ще са по-слаби и краткотрайни, съобщава Агенция "Фокус".