Второ сигурно ново попълнение в Добруджа, още двама са на проби

Освен това вратарят Александър Конов, който е собственост на Литекс и започна подготовка с отбора от Ловеч, също вече е в Добрич и ще продължи да играе за Добруджа. Днес той пази през първото полувреме на контролата срещу Черно море (U21), спечелена от жълто-зелените с 4:0. На този етап няма възможност халфовете Кристиян Малинов и Красимир Станоев отново да бъдат преотсъпени от Литекс в Добруджа, тъй като оранжевите ще разчитат на тях през новия сезон, като Малинов дори бе в групата за първия евромач в Молдова.

Второ сигурно ново попълнение в Добруджа, още двама са на проби

Второ ново сигурно попълнение обяви старши треньорът на Добруджа Светослав Тодоров. Отборът ще се подсили с 20-годишния Мустафа Мустафа. Той е юноша на Черно море (Варна), а през миналия сезон бе футболист на Калиакра. Мустафа играе по левия фланг - като бек или външен халф.



Припомняме, че офанзивният полузащитник Ивайло Лазаров бе първото ново попълнение на Добруджа това лято. Той се завърна на "Дружба", след като през пролетта игра за Дунав (Русе).

За днешната контрола срещу дублиращия отбор на Черно море на Лазаров и Мустафа бе дадена почивка, за да бъдат предпазени от контузии. През седмицата те са имали здравословни проблеми, които обаче не са сериозни и двамата вече могат да тренират наравно със съотборниците си.

В Добруджа има и двама футболисти на проби - халфовете Симеон Неделчев и Станислав Николов. Симеон Неделчев ще навърши 19 години през август, от Добрич е, започва да тренира в Добруджа, след което преминава в школата на Черно море. Той бе с огромен принос през изминалия сезон варненци да се окичат с бронзовите медали в елитната група на България за футболисти до 19 години. Днес Симеон Неделчев отбеляза красив гол при дебюта си за Добруджа, разписвайки се за крайното 4:0 срещу дублиращия отбор на Черно море. Станислав Николов също е от Добрич и е юноша на Черно море. Той е на 20 години и през изминалия сезон игра за Септември (Тервел) в СИ В група. Днес той също записа неофициален дебют за Добруджа. Двамата футболисти на проби влязоха в игра след почивката.

Други нови в Добруджа не се очакват на този етап, обясни старши треньорът Светослав Тодоров, който може да разчита на почти целия състав от изминалия сезон.