Времето в петък

През нощта на места в Източна България все още ще превалява дъжд. От запад облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Времето в петък

Утре, петък, вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони – умерен. Над западната половина на страната ще преобладава слънчево време. Над източната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали. Максимални температури между 24° и 29°.



Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Над Черноморието в петък ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Вятърът ще е умерен от североизток. Температурите по крайбрежието ще достигнат 23°-25°. Температурата на морската вода е 22°-24°, вълнението ще е 2-3 бала.

През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще бъде слънчево. Температурите ще се повишат и на много места максималните ще са около 30°. В събота временни увеличения на облачността ще има в източните райони, а в неделя и понеделник в планинските и там не е изключено на отделни места да превали краткотраен дъжд.