Обрал приятеля си ще лежи 2 години в затвора

Крадецът най-нагло отмъкнал златни накити на стойност 2000 лева от дома на свой близък.

Обрал приятеля си ще лежи 2 години в затвора

Добричкият окръжен съд потвърди присъдата на районния, с която подсъдимият К.Д.К. е признат за виновен и е осъден на 2 години лишаване от свобода. Решението не подлежи на обжалване.



Делото е за кражба на мъжки пръстен от жълто злато, с бял камък, с тегло 4,65 грама; златен синджир с тегло 8,3 грама и златна мъжка гривна с тегло 9,5 грама, всичко на обща стойност 1968,21 лева.

На 31 юли 2012 година подсъдимият бил на гости в дома на свой приятел в апартамент на Дунавите. Там двамата изпили по 2-3 ракии и решили да си допият в бар. В заведението подсъдимият забелязал, че другарят му е без златните си накити и решил да ги открадне. Под предлог, че му се ходи до тоалетна, подсъдимият помолил за ключа за апартамента. Взел го, върнал се в апартамента, взел от шкафче на секцията в хола златните накити, сложил ги в джоба си и отишъл обратно в бара. На другия ден подсъдимият продал златната гривна в заложна къща за 361 лв. След установяването му като извършител на кражбата, той предал на 3 август 2012 година на полицията златния синджир и златния пръстен, които били върнати на пострадалия.

Подсъдимият е подал жалба в Окръжния съд с искане за намаляване на наложеното му наказание. Поради отегчаващи отговорността обстоятелства – множество предишни осъждания и лоши характеристични данни, определеното наказание от две години лишаване от свобода не е завишено, смята въззивният съд, който потвърждава решението на Районен съд - Добрич.