Остана само един заложник, има добър диалог с похитителя

Само една заложничка е останала при похитителя в банката в Сливен, съобщи министър Цветанов. По негова информация похитителят е освободил общо 4 заложнички през нощта. А охранителят Димитър Митков, около който имаше неяснота, е излязъл от банката още вчера около 17 часа. Тогава той лично е извел простреляния гард Станчо Станев. От думите на министъра става ясно, че похитените в началото са били общо седем - 5 жени и двама мъже.

Остана само един заложник, има добър диалог с похитителя
Информацията относно развитието на ситуацията в Сливен продължава да е сложна.

През нощта са освободени общо 4 заложнички, съобщи вътрешният министър по ТВ7. Последната информация малко преди 8 ч. е, че при похитителя е останал само един заложник.

Изведеният малко след 7,30 от сградата мъж обаче не е другият охранител в клона на банката – Димитър Митков, както се предполагаше. Министър Цветанов обясни пред ТВ7, че той е напуснал банката още вчера привечер. Митков всъщност е извел от сградата своя колега - гарда Станчо Станев, който бе прострелян от нападателя, но пуснат с разрешението му.

Вицепремиерът Цветанов потвърди пред ТВ7, че е останал само един заложник при похитителя - служителка в банката.

Министър Цветанов  обясни, че похитителят вече се е успокоил и не се държи агресивно. И има нормален диалог с него.

По-рано една от освободените жени поясни, че той се е държал добре с тях и се е интересувал от състоянието на простреляния от него охранител на фирмата. По думите й изпитвал угризения.

Нямало е физическо насилие към жените, категоричен бе вътрешният министър. Той прогнозира, че до час-два случаят със заложниците, който е първо по рода си в България, ще прилючи успешно.

Вече 16 часа продължава драмата с похитените при обир в банков клон в Сливен.

Тя започна в сряда около 16 ч., когато нападател влезе с оръжие в клон на Инвестбанк и взе заложници. Охранителят Станчо Станев бе прострелян тежко от нападателя. С негово съдействие обаче той бе изведен от банката и цяла нощ лекарите се бориха за живота му  в болницата в Сливен. Пациентът е в стабилизирано състояние и може да се каже, че диша сам, съобщиха от болницата тази сутрин.

По-рано Цветан Цветанов опроверга информацията, че похитителят е наркоман и нестабилен.

Вицепремиерът обаче не даде подробности кой е човека. Засега е ясно, че е млад мъж, вероятно сирак, работил в частна охранителна фирма.

Районът около банката продължава да е отцепен от органите на реда.

Операцията на МВР се ръководи от главния секретар на МВР Калин Георгиев, но след полунощ по спешност е пристигнал и премиерът Бойко Борисов.

Той е бил в кризисния щаб непосредствено пред клона на банката и след осовобождаването на две от служителките около 4 часа се е срещнал с тях.