Община Добрич се включва в Часът на Земята

В знак на съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на световната природозащитна организация WWF в Добрич на 26 март от 20.30 до 21. 30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги” и част от уличното осветление в тези райони.

Община Добрич се включва в Часът на Земята

Добрич се присъединява за трети път към международната инициатива „Часът на Земята”, която тази година  се провежда под патронажа на еврокомисар Кристалина Георгиева. Инициативата започва през 2007 г. в Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми са угасили осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.


 

През 2008 г. това събитие става глобално движение с повече от 100 милиона участници в 35 държави. През 2009 г. в "Часът на Земята" са се включили един милиард души в 4189 града в 88 държави. През 2010 г. «Часът на Земята» е подобрил рекорда си, защото в инициативата са участвали 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4000 града, 56 столици, 8 от 10-те най-големи метрополиса в света, сред които Лондон, Ню Йорк, Париж, Москва, Токио, Пекин, Делхи, Сидни, Найроби, Рио де Жанейро, както и станцията „Дейвис” в Антарктика.

 

През 2011 г. идеята е да бъде насърчен всеки от нас да направи първи стъпки в ежедневието си към по-устойчив начин на живот и след датата 26 март, на която официално ще се състои "Часът на Земята".

 

Община Добрич призовава гражданите: Нека на 26 март изгасим осветлението си за 1 час точно в 20. 30 часа и по този начин да дадем своя принос в борбата с климатичните промени!