Започва отводняването на частни имоти

Водата от наводнените райони в Добрич се оттича, екипите на Пожарна безопасност и защита на населението работят на пълни обороти – целият състав на регионалната служба е включен в отводняването, подкрепени са от свои колеги от Шумен и Разград.

Започва отводняването на частни имоти

Все още има големи количества вода в района на ул. „Поп Богомил“ и ул. „Калиакра“, но няма преливащи язовири в областта, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Стоян Стоянов. Всеки момент ще започне отводняването на частни домове на базата на получените сигнали.



Вчера по бул. „Русия“ са запечатвали кооперации, извеждали са хора с лодки от ниските етажи. По последни данни жертвата на наводнението в Добрич е една - мъж, на 62 години с инициали С. Е. „Удавяне е причината, която излезе като информация от съдебния лекар. Има образувано досъдебно производство и се очаква причината за смъртта да се потвърди от прокуратурата”, каза Стоян Стоянов.

Президентът Росен Плевнелиев и еврокомисарят Кристалина Георгиева ще направят оглед на най-засегнатите райони в Добрич от 17.30 часа днес.