Времето през следващите дни

През следващото денонощие ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в следобедните часове – придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. По-значителни ще са валежите в източната половина от страната.

Времето през следващите дни

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури, в повечето места, ще са между 19° и 24°, в София – около 21°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще остане облачно и с валежи, на места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен, след обяд и привечер – до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 23° - 25°.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на много места интензивни и с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен северозападен вятър, с тенденция до края на деня да се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

В петък валежите ще продължат, по-значителни ще са все още в източните райони от страната, но с тенденция и там да спират, а и облачността до края на деня да се разкъса. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще остане хладно за втората половина на юни - с максимални температури между 18° и 23°. През почивните дни ще започне процес на стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите. В събота ще бъде ветровито. Преваляванията ще са на по-малко места, главно в източните и планинските райони, а над Западна България ще има и слънчеви часове. Дневните температури слабо ще се повишат. В неделя вятърът ще отслабне, но ще остане северозападен; ще бъде слънчево, с купеста облачност след пладне, но само на отделни места за кратко ще превали.