Потрошената акробатка от Добрич се учи отново да ходи

Скоро имам рожден ден, но никой няма да празнува, сподели Виктория на пресконференция

Потрошената акробатка от Добрич се учи отново да ходи

Няма да празнувам 35-ия си рожден ден. Това обяви на пресконференция българската циркова акробатка Виктория Медейрос, която пострада по време на изпълнение на номер, висяща само на косата си, предава Нова телевизия. След инцидента Виктория претърпя три операции, има метална шина във врата и в момента е в рехабилитационен център. Българката, която пострада при цирковия инцидент в САЩ, е наела една от най-големите адвокатски кантори, които специализират в дела за трудови злополуки и обикновено печелят милиони за клиентите си.

За първи път от инцидента на 4 май Виктория и другите акробатки се появиха на обществено място и говориха пред камера. Преди около месец животът на младите жени беше променен завинаги. При инцидент в цирка тогава те паднаха от конструкция на около 7 метра над земята. Според информация на местните власти причината за инцидента е счупена Д-образна скоба, която държала цялата платформа във въздуха.

Общо осем акробати пострадаха, когато "човешкият полилей”, на който се държаха само за косите си, падна по време на представление в Роуд Айлънд на 4 май. „Учим се да се ходим отново, да използваме раменете си, ръцете си. И това става след дълги часове рехабилитация. Скоро имам рожден ден, но никой няма да празнува”, обяви Виктория по време на пресконференция.