Триумф за руснаци и италианци на „Kavarna open – 2014“, сребро и бронз за добричлии и каварненци

Танцовите дуети Армен Цатурян и Светлана Гудино от Русия и Егидио Сириглиано и Карола Теранео от Италия се окичиха със златните медали в първото издание на Международния турнир по спортни танци „Kavarna open – 2014“. Руският тандем спечели надпреварата в латиноамериканските танци, докато италианците бяха над всички в стандартните.

Триумф за руснаци и италианци на „Kavarna open – 2014“, сребро и бронз за добричлии и каварненци


В продължение на два дни на танцовия подиум си дадоха среща представители на 15 държави, които направиха един истински спектакъл за зрителите и гостите на турнира. За огромната конкуренция на състезанието говори и фактът, че в Каварна пристигнаха танцови дуети от водещи държави в този спорт като Русия, Молдова, Италия, Полша, Швейцария, Латвия, Литва и Румъния.


Зрителите имаха възможност да наблюдават изпълнения на танцови двойки от 9-годишна възраст до състезатели над 35 години. В групата на WDSF Open стандартни танци българските представители Иван Христов и Симона Янева се наредиха непосредствено зад победителите от Италия.


Достойно представяне имаше и в групата на младежите в латино ритмите, където българските представители окупираха почетната стълбичка, на която най-високо стъпиха Лоренцо Сика и Ванеса Манева.


На фона на огромната конкуренция представителите на Каварна, Георги Енчев и Преслава Балчева в групата на юноши старша възраст в двата вида танци, също намериха място на почетната стълбичка, като останаха непосредствено след първенците. Освен тях, със сребърните медали се окичиха и Борис Милев и Албена Даскалова в групата състезатели до 21 години в латиноамериканските танци.Дебют на танцовия подиум направиха и най-малките танцови двойки на Каварна Деян Димитров - Йоанна Добромирова, Василис - Магдалена Тсали и 6-годишните Богдан и Елиза.


Успоредно с Международния турнир се проведе и кръг от веригата Купа България за всички групи. Представителите на града - домакин Георги Енчев и Преслава Балчева са първенци в двете категории танци при юноши старша възраст, а танцовият дует Борис Милев и Албена Даскалова спечели бронзовите медали на латино ритмите в групата състезатели до 19 години.


Първият Международен турнир по спортни танци “Kavarna Open – 2014” се организира от община Каварна, Ротари клуб Каварна, WDSF, БФЦТ и СКТ „Флорета Каварна“, под патронажа на Цонко Цонев – кмет на община Каварна.