Времето в сряда

През нощта все още на отделни места ще има слаби превалявания, но до сутринта ще спрат.

Времето в сряда

Утре до обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, на повече места в източната половина от страната и планините. Възможни са и градушки. В Източна България ще се усили вятърът от север. Ще бъде топло, след обяд в равнините – горещо, с максимални температури между 29° и 34°. В София около 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.


Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северен вятър. Максимални температури по крайбрежието - между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините до обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в Централна Стара планина и Родопите. Ще духа умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 21°, на 2000 метра - около 14°.

В четвъртък ще настъпи временно стабилизиране на атмосферата. Ще бъде предимно слънчево, след обяд над източните и планинските райони с купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°. В петък преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след пладне и преди полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Възможни са градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България – североизточен вятър. В събота краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има само на отделни места.