Изложба "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика" в Добрич

На 5 юни в Художествена галерия в Добрич ще се открие регионалната изложба от четвъртото издание на "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика".

Изложба "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика" в Добрич

Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата и се организира със съдействието на Съюза на българските художници. Професионално жури в състав: Ганчо Карабаджаков, проф. Георги Чапкънов, Анри Кулев и Пламен Стефанов разгледаха повече от 120 творби на 60 автора. Съгласно регламента в конкурса участват художници от Добрич, Варна, Шумен, Разград и Силистра.

В раздела живопис наградата на Алианц България получава Стефка Георгиева за творбата „Колоездка“. С номинации за участие в заключителната Национална изложба-конкурс са отличени Йордан Кисьов, Георги Йорданов и Коста Дончев.

Награда за графика се присъжда на Божидар Тонев за творбата „Реквием II“. С номинация за графика е Диана Стоилова.

Награда за скулптура се присъжда на Альоша Кафеджийски за творбата „Вечерня“. С номинация за скулптура са Стелиян Стелиянов, Галина Станева, Христо Христов.

Всички номинирани автори от регионалните изложби ще участват със свои произведения на финалната изложба на Конкурса на Алианц България за живопис, скулптура и графика, която ще се проведе през октомври в София. Тогава на отличените трима автори ще бъдат връчени и уникални статуетки, специално изработени от скулптора Крум Дамянов.

Изложбата ще продължи до 30 юни.