Времето в сряда

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и ще превалява, в отделни райони и ще прегърми.

Времето в сряда

По-значителни и на повече места ще са валежите в южната част от страната. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури в повечето райони ще са между 18° и 23°, в София – около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще бъде облачно и ще превалява. По-значителни ще са валежите по южното крайбрежие и там температурите ще са почти без дневен ход. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 18° до 20°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е от 1 бал по северното до 3 по южното крайбрежие.

Над планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, само по най-високите върхове на Рила и Пирин – от сняг. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 7°.

В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на много места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Повече слънчеви часове ще има преди обяд. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб, в източните райони до умерен. Максималните температури ще са между 20° и 25°. В петък и събота преди пладне ще има слънчеви часове, но след пладне отново на места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Температурите слабо ще се повишат.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месец юни.