Добруджа остана на четвърто място

Младият състав на Добруджа се противопостави достойно на Спартак и във втория мач, но нови контузии повлияха на крайния резултат.

Добруджа остана на четвърто място

Спартак победи Добрдужа с 34:25 в Камчия във втория мач от плейофа за третото място в мъжката А хандбална група. С 2:0 победи отборът от Варна спечели серията и се окичи с бронзовите медали.



Старши треньорът на гостите от Добрич Георги Андреев не можеше да разчита на Венцислав Петров, Красимир Коев, Златан Петров и Емил Иванов. Въпреки това на почивката Спартак имаше само 2 гола аванс - 16:14, а в началото на второто полувреме Добруджа бързо обърна резултата в своя полза. След 21:20 за жълто-зелените в 40 мин., Спартак взе контрол над мача и спечели с 34:25. Още през първата част Костадин Иванов получи контузия и напусна играта, а след почивката принудително бяха заменени и Стефан Ефтимов и Джошкун Якубов.

Най-резултатният хандбалист на Добруджа бе Стефан Ефтимов със 7 гола. Стилиян Стоянов бе точен 6 пъти. Джошкун Якубов и Йордан Стоянов се разписаха по 4 пъти във вратата на Спартак, а Николай Запрянов и Костадин Иванов отбелязаха по 2 попадения.

Въпреки че за първи път от 8 години Добруджа остана без медали от първенството, отборът на Георги Андреев изпраща един успешен сезон. През него Добруджа заложи на местни хандбалисти и млад състав, изграден от юноши от собствената школа. Въпреки липсата на опит и спонсори, отборът от Добрич игра финал за Купата на България, завърши редовния сезон на първенството трети - с равни точки с втория, и в крайна сметка се класира четвърти в А група.