Времето днес

Времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали. Възможно е и да прегърми.

Времето днес

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 23° и 28°, в София около 23°. Това съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките(БАН). Атмосферното налягане ще остане почти без промяна - по-високо от средното за месеца.



Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 24°. Температурата на морската вода е между 14° и 19°. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра около 10°.