Времето в следващите дни

През нощта облачността ще намалее, над много райони от страната, до ясно. Ще бъде и почти тихо. Минимални температури между 9° и 14°, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

Утре, сряда, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево. Над Източна България ще има разкъсана, след обяд значителна облачност и на места там ще превали, в отделни райони и прегърми. В следобедните часове над планинските райони ще образува купеста облачност, но без валеж. Ще духа слаб, в източната половина от страната временно умерен, север-североизточен вятър. Максимални температури между 23° и 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.



Над Черноморието утре ще има разкъсана, след обяд значителна облачност. Само на отделни места ще превали за кратко. Ще духа слаб, временно умерен североизточен вятър. Максимални температури между 20° и 24°. Температурата на морската вода вече е 15-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В четвъртък преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони. На отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. В петък по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, където на места ще превали дъжд; там ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, след обяд над планинските райони с купеста облачност. В събота ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно слабо да превали. Температурите слабо ще се повишат, съобщава Агенция "Фокус".