Времето в следващите дни

През нощта в повечето райони ще е ясно и тихо. Минималните температури сутринта ще са между 7° и 12°. През деня ще настъпи временно увеличение на облачността, по-значително над югозападната половина от страната, като на места краткотрайно ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

По-късно през деня и по Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Вятърът ще е слаб, от изток. Максимални температури по крайбрежието около 20°. Вълнението ще е слабо - около 1 бал, а температурата на морската вода вече е 16-17°.



В сряда вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България в четвъртък ще се усили. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността над източните, а след обяд и над планинските райони. На места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Максималните температури ще са между 22° и 27°. И в петък ще преобладава слънчево време, но остава и вероятността за следобедни валежи, на по-малко места и по-слаби и краткотрайни; ще е и малко по-топло; само по Черноморието дневните температури ще се задържат по-ниски, а и вероятността за валежи там е най-голяма, съобщава Агенция "Фокус".